Home > Seksualiteit > Erectieproblemen en vroegtijdige ejaculatie pointer Je bent hier

Erectieproblemen en vroegtijdige ejaculatie

De meeste mannen durven niet praten over hun erectieproblemen of vroegtijdige ejaculatie. Vele koppels proberen hun problemen op dat vlak zelf op te lossen. Sommige vrouwen raden hun partner wel aan om naar de huisarts te gaan, maar mannen gaan daar dikwijls niet op in.

Huisartsen en therapeuten zwijgen er bovendien over, wat het voor de cliënten moeilijk maakt om erover te beginnen.

Bij een erectie krijg je een sterke stijging van het volume van de penis door een grote fysiologie van de erectietoevloed van bloed gecombineerd met een grote elasticiteit van de penis.

3 systemen spelen hier een rol: het centrale zenuwstelsel, het perifeer zenuwstelsel en de gladde spieren van de bloedvaten en cavernosum van de penis.

De spanning en ontspanning van de penis staat onder controle van het centrale zenuwstelsel.

De vasculaire muren van het cavernosum ontspannen zich, vullen zich met bloed. Door de verhoging van de druk, volgt er een compressie van de aders en vermindert de uitstroom van bloed. Dit tweeledig mechanisme, vergroten van de bloedtoevoer, en het verlagen van de uitstroom leidt tot een erectie.

Erectiele dysfunctie treedt op als er iets mis zit met deze mechanismen.

Redenen van erectiestoornissen:

  1. psychologische (ziekte, stress, faalangst, zelftwijfel, ..., angst voor seks, depressie)
  2. biologische (ziekte, alcoholconsumptie, ..)

Erectiestoornissen zijn vaak de eerste aanduiding van een verborgen stroom van ernstige ziekten.

Overgewicht, vette voeding, roken en alcohol werken erectiestoornissen in de hand

De resultaten van een onderzoek (1) wijzen erop dat mannen met een verhoogde BMI vaker erectiestoornissen hebben. Deze bevinding geldt zowel voor jongere als voor oudere mannen. Er werd géén enkel verband gevonden tussen te veel kilo's en ejaculatie- of libidostoornissen.

Overgewicht verhoogt de druk op je lichaam. Dat kan erectiestoornissen veroorzaken, want het kan schade toebrengen aan de bloedvaten die bloed pompen in de penis. Obesitas verdubbelt de kans op erectieproblemen. Onderzoek toont verder aan dat door gewicht te verliezen, je erectieproblemen kunnen verminderen. Overgewicht verhoogt eveneens de bloeddruk. Regelmatig bewegen en de juiste voeding zal je helpen om je gewicht te beheersen.

Indien je voeding teveel verzadigde vetten bevat, kan dit ook aanleiding geven tot erectieproblemen. Dergelijke vetten zetten zich vast aan de wanden van de bloedbanen, wat op zich de bloedbanen vernauwd waardoor het bloed naar de penis wordt gevoerd.

Erectieproblemen kunnen op alle leeftijden optreden, maar hinderen één derde van de mannen boven de 50.

Roken op zich is ongezond, maar weinigen beseffen dat roken het risico op erectiestoornissen met 50% verhoogd. Evenzo zal teveel alcoholgebruik erectieproblemen veroorzaken.

Andersom zijn mannen met een goed functionerende erectie minder geneigd om te roken, hebben deze een lagere BMI index, minder hoge bloeddruk, minder hartziekten en diabetes, in vergelijking met mannen met erectiestoornissen.

De grootte van de risico's zijn impressionerend. Het is dan ook meer dan de moeite om je gewicht te beheersen, voldoende te bewegen, het roken te laten, en alcohol met mate te gebruiken.

Tot slot erectiestoornissen zijn een even grote voorspeller van hartziekten als roken of familieantecedenten. Een bezoek aan de huisarts is dan ook aangeraden.

Is acupunctuur een oplossing voor vroegtijdige zaadlozing?

Oorzaken vroegtijdige ejaculatie, kan oefenen helpen ?

Pret in bed door internet ... Een aantal problemen kan je makkelijk oplossen via internet.

Bron: (1) The journal of Sexual Medicine 2008; 5: 2053-60

Kostprijs en een afspraak maken.

  • Individuele therapie wordt berekend aan
    • € 75, - voor een sessie van 55 minuten
    • € 110, - voor een sessie van 1 uur en 25 minuten
  • Ik geef op het ogenblik géén relatietherapie.
  • Voor afspraken op verplaatsing wordt 1 € per kilometer aangerekend om het verbruik en de verplaatsingstijd te vergoeden. 

De gesprekken hebben enkel overdag plaats. Waar ? Park op den Berg, Kloosterstraat 9, bus 6, 1 ste verdieping, 2220 Heist-op-den-Berg. Ons appartement bevindt zich in Blok A, hoogste blok in dit complex.

Wegbeschrijving.

Voor een afspraak bel op 0473 99 51 80 en vraag naar Luc Duprez.