Home > Seksualiteit > Pret in bed door internet pointer Je bent hier

Een aantal problemen kan je makkelijk oplossen via internet

De meeste mannen durven niet praten over hun erectieproblemen of vroegtijdige ejaculatie. Vele koppels proberen hun problemen op dat vlak zelf op te lossen. Sommige vrouwen raden hun partner wel aan om naar de huisarts te gaan, maar mannen gaan daar dikwijls niet op in.

Het blijkt dat je gemakkelijk hulp kan zoeken via internet. De behandelresultaten zijn even effectief als bij de gewone hulpverlening. Het resultaat via internet wordt geschat op een succesratio van 67%, en dat is eveneens de resultaatscore bij de reguliere hulpverlening.

Internet werkt duidelijk drempelverlagend. Veel mannen schamen zich er immers voor om deze gevoelige problemen in bespreking te brengen. Onderzoek wijst echter uit dat het niet alleen om schaamte gaat. De helft van de ondervraagde mannen vindt het ook gemakkelijker om een oplossing te zoeken via het internet. Heel wat mannen en koppels trekken het vaak lang vooraleer ze met hun seksuele problemen naar de huisarts gaan. Internet is maar een toets ver.

Problemen zoals erectieproblemen en vroegtijdige ejaculatie zijn relatief gemakkelijk op te lossen, en daar is meestal géén bijkomend lichamelijk onderzoek voor nodig. Een behandeling kan ook gemakkelijk via internet bvb via e-mail.

De behandeling voor deze problemen bestaat meestal uit drie delen:

  1. de nodige informatie doornemen
  2. oefeningen doen
  3. en eventueel medicatie

De behandeling zou in zijn geheel een viertal e-mails in beslag nemen. Volgens psycholoog - seksuoloog prof Jacques van Lankveld "klinkt dit niet alleen eenvoudig, het is ook eenvoudig" zegt hij "de hulpverlening aan mannen met een erectiestoornis of een te snelle ejaculatie is in belangrijke mate gestandardiseerd. Met het verschaffen van informatie en het stimuleren van oefeningen zijn goede verbeteringen te bereiken."

Mannen met erectieproblemen wordt o.m. voorgesteld om zogenoemde 'plaagoefeningen' te doen. Daarbij worden erecties opgewekt - alleen of met de partner - om daar niets mee te doen. Dat lijkt op het eerste zicht frustrerend, maar de bedoeling is dat mannen ervaren dat een erectie die verdwijnt ook kan terugkomen. Op die manier bouwen mannen zelfvertrouwen op. Veel mannen met erectieproblemen slaan aan het piekeren als ze een erectie krijgen: "zal die wel stijf blijven?", vragen ze zich af, en dat is vaak de reden dat die ook terug verdwijnt. Door een groter zelfvertrouwen op te bouwen, valt dat piekeren weg en verdwijnt ook het erectieprobleem.

Voor zo'n e-mailbehandeling moet je je natuurlijk wel schriftelijk kunnen uitdrukken.

Op termijn wil men ook vrouwelijke seksuele problemen via het internet behandelen. Alhoewel bij vrouwen seksuele problemen sterker gekoppeld zijn aan relatieproblemen, of dat er meer lichamelijk onderzoek nodig is.

Disclaimer: 'Voorzichtig met online consult'. Er moet telkens een zorgvuldige afweging worden gemaakt. Kijk daarom goed uit waar je informatie opsteekt. Indien nodig neemt je best contact op met je huisarts.

Overgewicht, vette voeding, roken en alcohol werken erectiestoornissen in de hand

Bron:

Tijdschrift voor seksuologie, jaargang 32, nummer 4, december 2008, zie congresverslag p. 192

Sekstherapie Online: Sekstherapie voor mannen: Afgelopen maanden kregen mannen de mogelijkheid een oplossing te vinden voor hun seksueel probleem door deelname aan sekstherapie per email. Tegelijkertijd namen ze deel aan een wetenschappelijk onderzoek.

Kostprijs en een afspraak maken.

  • Individuele therapie wordt berekend aan
    • € 75, - voor een sessie van 55 minuten
    • € 110, - voor een sessie van 1 uur en 25 minuten
  • Ik geef op het ogenblik géén relatietherapie.
  • Voor afspraken op verplaatsing wordt 1 € per kilometer aangerekend om het verbruik en de verplaatsingstijd te vergoeden. 

De gesprekken hebben enkel overdag plaats. Waar ? Park op den Berg, Kloosterstraat 9, bus 6, 1 ste verdieping, 2220 Heist-op-den-Berg. Ons appartement bevindt zich in Blok A, hoogste blok in dit complex.

Wegbeschrijving.

Voor een afspraak bel op 0473 99 51 80 en vraag naar Luc Duprez.