Home > Seksualiteit > Oorzaken vroegtijdige ejaculatie, kan oefenen helpen? pointer Je bent hier

Er zijn zowel fysische als psychologische oorzaken van vroegtijdige zaadlozing

Mannen die depressief zijn, onzeker, tekort aan zelfvertrouwen, onder stress staan of onrealistische verwachtingen hebben kunnen er last van ondervinden.

Op fysisch vlak is het best mogelijk dat een aantal mannen deze dysfunctie hebben overgeërfd van hun ouders en/of grootouders.

Geneesheren wijten - vanuit fysich oogpunt - de dysfunctie aan het niet goed werken van bepaalde spieren met name de pubococcygeus pubococcygeusspieren of bekkenbodemspieren. Vandaar dat ze mannen aanbevelen bepaalde oefeningen te doen om die spieren te versterken.

Tekort aan ervaring kan ook een oorzaak zijn: dus meer oefenen is hier dan de boodschap ... Bekkenspieren moeten getraind worden zodat ze niet uit zichzelf gaan functioneren.

Deze spieren (de pubococcygeus) staan ook in voor de controle van het orgasme. Het oefenen ervan verhoogt de controle op je orgasme.

De zogenaamde Kegeloefeningen kunnen helpen

Het gaat om een reeks oefeningen die de bekkenbodemspier trainen, genoemd naar Arnold Kegel (de gynaecoloog die ze heeft uitgevonden).
De bekkenbodemspier is de spier die men voelt als men tijdens het urineren de plas ophoudt. Bij de man kan deze de penis tijdens een erectie op en neer bewegen.

Er zijn drie soorten oefeningen.bekkenbodemspier

 1. De bekkenbodemspier gedurende twee tot tien seconden opspannen en daarna weer loslaten.
 2. De spier naar beneden drukken, op dezelfde manier als men zich ontlast. Op deze manier gaat de bekkenbodemspier zich ontspannen.
 3. De spier zo snel mogelijk spannen en daarna onmiddellijk weer ontspannen.

Een set bestaat uit tien herhalingen van elk van de drie oefeningen. Er moeten vijf sets per dag worden uitgevoerd. Na een paar weken wordt de hoeveelheid opgedreven tot 30 herhalingen per set.

Wat zijn de effecten van zo'n oefeningen?

 1. Bij de man kunnen de Kegeloefeningen de kracht van de ejaculatie versterken en het aantal samentrekkingen verhogen. De getrainde bekkenbodemspier kan ook gebruikt worden om een zaadlozing in kracht te verminderen, zodat 10 tot 20 minuten later een nieuw orgasme kan volgen.
 2. Bij de vrouw kan men met de Kegeloefeningen het orgasme beïnvloeden. Onderzoekers aan de Universiteit van New York onderzochten met een speciaal apparaat de sterkte van de spierpulsen in de vagina's van 30 vrouwen. De metingen wezen uit dat de vrouwen uit de studiegroep die de Kegeloefeningen deden, sterkere spierpulsen hadden en sneller seksueel opgewonden raakten dan andere vrouwen.

Kostprijs en een afspraak maken.

 • Individuele therapie wordt berekend aan
  • € 75, - voor een sessie van 55 minuten
  • € 110, - voor een sessie van 1 uur en 25 minuten
 • Ik geef op het ogenblik géén relatietherapie.
 • Voor afspraken op verplaatsing wordt 1 € per kilometer aangerekend om het verbruik en de verplaatsingstijd te vergoeden. 

De gesprekken hebben enkel overdag plaats. Waar ? Park op den Berg, Kloosterstraat 9, bus 6, 1 ste verdieping, 2220 Heist-op-den-Berg. Ons appartement bevindt zich in Blok A, hoogste blok in dit complex.

Wegbeschrijving.

Voor een afspraak bel op 0473 99 51 80 en vraag naar Luc Duprez.