Home > Verkrachting - seksueel misbruik > Seksueel misbruik en je relatie pointer Je bent hier

De gevolgen van seksueel misbruik voor je relatie

Enkele getuigenissen

  • Op seksueel vlak hebben we een heel moeilijke relatie. Ik ben seksueel misbruikt geweest door mijn broer, van mijn 10 tot mijn 13 jaar. Mijn broer was er 13, die was heel dwingend. Sinds ik 10 jaar was, waren we veel alleen thuis, dat was verschrikkelijk. Vanaf mijn 14 jaar ben ik daarom op internaat gegaan, ik had dat om die reden gevraagd aan mijn moeder. Ik probeerde niet thuis te zijn. Dat seksueel misbruik is nog steeds een probleem, ik ben er nu 36. Ik heb er veel over gelezen. Als mijn man zich masturbeert komt dat beeld met mijn broer terug naar boven. Ik ben bang van mannen, ik blok die af. Mijn huisarts heeft al gezegd dat ik er iets moet aan doen. Nu heeft mijn man een "affaire" met een andere vrouw, die is niet zo geremd als ik.
  • Ik heb het nog steeds moeilijk met gevoelens. Ik ben op mijn 9 jaar seksueel msibruikt door mijn opa, hij had me vastgepakt en getongzoend; naar zoenen toe blijf ter nu nog steeds een lading opzittten;ik kan heel moeilijk de adem ruiken van iemand. Op mijn 12 jaar door een vriend van de familie. Ik ben toen gaan hyperventileren. Het zit opgeslagen in mijn lichaam; ik ga mijn partner aantrekken en afstoten; ik ben heel wantrouwig. Ik ga soms walgen als seksualiteit er bij te pas komt. Dat ligt heel moeilijk voor mijn partner en mijn relatie. Ik heb al een lange weg afgelegd, maar voor hem is het precies of we nog nergens staan. Dan voel ik me onrechtvaardig behandeld.
  • Ik ben seksueel misbruikt door mijn vader van mijn 5 tot mijn 14 jaar. Mijn vader pleegde later zelfmoord. Mijn moeder was de grote afwezige, ze zorgde niet voor ons. Ik weet niet zeker of mijn moeder dat wist van dat seksueel misbruik, ik vermoed van wel, ze kon er niet mee omgaan. In de familie wist men het, het werd doodgezwegen. Ik heb er lang van af gezien van dat seksueel misbruik. Ik was heel kwaad, ik heb lang geen relaties aangegaan, ik was bang voor mannen. Soms zie ik mijn vader in mijn partner. Die heeft het daar moeilijk mee. Ik vind dat hij mij ook manipuleert, maar het is wel géén misbruik, maar hij forceert ook dingen in mij.

Seksueel misbruik als trauma

Seksueel misbruik hoort bij de Type-2-Trauma’s. Heel dikwijls heeft dit een belangrijke invloed op de persoonsontwikkeling. Het gevolg is dat de behandeling van de gevolgen ervan veel langer duurt. Dit vraagt dikwijls een gespecialiseerde therapie. Gesprekken met lotgenoten, kunnen daarbij erg ondersteunend zijn.

EMDR is een goede kortdurende therapie speciaal voor het verwerken van trauma's.

Wij integreren indien nodig EMDR in de relatietherapie die we aanbieden.

 

Bron: vzw Mandala

Kostprijs en een afspraak maken.

  • Individuele therapie wordt berekend aan
    • € 70, - voor een sessie van 55 minuten
    • € 105, - voor een sessie van 1 uur en 25 minuten
  • Ik geef op het ogenblik géén relatietherapie.
  • Voor afspraken op verplaatsing wordt 1 € per kilometer aangerekend om het verbruik en de verplaatsingstijd te vergoeden. 

De gesprekken hebben enkel overdag plaats. Waar ? Park op den Berg, Kloosterstraat 9, bus 6, 1 ste verdieping, 2220 Heist-op-den-Berg. Ons appartement bevindt zich in Blok A, hoogste blok in dit complex.

Wegbeschrijving.

Voor een afspraak bel op 0473 99 51 80 en vraag naar Luc Duprez.