Home > Senioren > Het aanpakken van chronische ziekten die zichtbaar worden tijdens de middelbare leeftijd. pointer Je bent hier

Het aanpakken van chronische ziekten die zichtbaar worden tijdens de middelbare leeftijd.

Bepaalde onderzoeken wijzen erop dat stamcellen niet onherstelbaar beschadigd worden als ze ouder worden, ze gaan eerder 'in slaap'. Op termijn zullen gekwetste oudere mensen een medicament kunnen innemen welke de onderdrukkers kunnen blokkeren, waardoor er een beter en sneller herstel mogelijk wordt. Dit gebeurt door het wijzigen van de biochemie van het bloed en maakt het terug 'jong'. Dergelijke processen zouden mogleijk kunnen zijn voor ons brein, beenmerg, lever, ...

Verder weten we zeker dat de effecten van beweging positief zijn. Moest een medicament kunnen doen wat beweging kan, dan zou dat medicament meer verkopen dan het succes van de blauwe pilletjes (viagra en dgl). Nu is zo'n dergelijke pil niet echt science fiction. Het zou de behoefte aan beweging niet echt verdringen, maar wel nuttig kunnen zijn voor personen die fysiek niet veel meer kunnen bewegen.

Verder kunnen er nog heel wat geschikte orthopedische instrumenten en hulpmiddelen ontwikkeld worden.

Erg belangrijk is ook het tijdig vaststellen van bepaalde ziektes, zodat in een vroegere fase kan ingegrepen worden. Zo kan de lever heel veel aan, maar alngdurige blootstelling aan middelenmisbruik, of bepaalde medicatie heeft zijn negatieve gevolgen. Dit tijdig vaststellen is dan uiteraard erg bealngrijk zodat kan ingegrepen worden.

Ook psychologisch kan ingegrepen worden bij personen die teveel roken, teveel drinken, teveel eten, te weinig bewegen, enz, zodat ze hun gedrag leren erkennen en wijzigen.

Bron: A long bright future, Happiness, Health, and Financial Security in an Age of increased Longevity, Laura L.Carstensen, Public Affairs, New York, 2009, 2011, 334p

Kostprijs en een afspraak maken.

  • Individuele therapie wordt berekend aan
    • € 75, - voor een sessie van 55 minuten
    • € 110, - voor een sessie van 1 uur en 25 minuten
  • Ik geef op het ogenblik géén relatietherapie.
  • Voor afspraken op verplaatsing wordt 1 € per kilometer aangerekend om het verbruik en de verplaatsingstijd te vergoeden. 

De gesprekken hebben enkel overdag plaats. Waar ? Park op den Berg, Kloosterstraat 9, bus 6, 1 ste verdieping, 2220 Heist-op-den-Berg. Ons appartement bevindt zich in Blok A, hoogste blok in dit complex.

Wegbeschrijving.

Voor een afspraak bel op 0473 99 51 80 en vraag naar Luc Duprez.