Home > Senioren > Hoe kan opleiding zo'n enorme gezondheidsinvloed hebben op je leven als senior? pointer Je bent hier

Hoe kan opleiding - een erg belangrijke omgevingsfactor in je ontwikkeling - zo'n enorme gezondheidsinvloed hebben op je hele leven en dus ook op je leven als senior?

Zelfs relatief kleine bijkomende inspanningen op vlak van opleiding geven aanleiding tot reële verbeteringen in de kwaliteit en de lengte van je leven. Zelfs brein stimulerenéén bijkomend opleidingsjaar verhoogt je levensverwachting met meer dan één jaar. Meer opleiding zorgt voor betere geheugenvaardigheden, beter zelfmanagement ivm ziekten, en uitstel van het begin van cognitieve veranderingen in je 'oude dag'.

Waarom is dat zo ? Is het omdat je toegang geeft tot bepaalde nuttige informatie of is het proces op zich van meer ontwikkeld te worden wat rechtstreeks concrete neurale en cognitieve veranderingen tot stand brengt, die gunstige effecten hebben?

Er is reden om te geloven dat opleiding rechtstreekse verbeteringen in de ontwikkeling van je brein leidt tot een leven dat meer mentale stimulatie impliceert, meer intellectueel geëngageerde bezigheden, en ook vrije tijdsbesteding die cognitief meer uitdagend is.

Let op zowel opleiding als inkomen zijn sleutelfactoren. Met een beter inkomen zal je je wellicht betere opleidingen kunnen bieden.

Bron: A long bright future, Happiness, Health, and Financial Security in an Age of increased Longevity, Laura L.Carstensen, Public Affairs, New York, 2009, 2011, 334p

Kostprijs en een afspraak maken.

  • Individuele therapie wordt berekend aan
    • € 75, - voor een sessie van 55 minuten
    • € 110, - voor een sessie van 1 uur en 25 minuten
  • Ik geef op het ogenblik géén relatietherapie.
  • Voor afspraken op verplaatsing wordt 1 € per kilometer aangerekend om het verbruik en de verplaatsingstijd te vergoeden. 

De gesprekken hebben enkel overdag plaats. Waar ? Park op den Berg, Kloosterstraat 9, bus 6, 1 ste verdieping, 2220 Heist-op-den-Berg. Ons appartement bevindt zich in Blok A, hoogste blok in dit complex.

Wegbeschrijving.

Voor een afspraak bel op 0473 99 51 80 en vraag naar Luc Duprez.