Home > Seksualiteit > Gun jezelf tijd om zin te krijgen pointer Je bent hier

Gun jezelf tijd om zin te krijgen: de 15 minuten regel.

Volgens een Amerikaans onderzoek zijn er nogal wat seksuele problemen:

  • 1 op de 5 vrouwen heeft géén seksueel verlangen
  • 1 op de 5 mannen heeft problemen met vroegtijdige ejaculatie, 15% is alle interesse in seks kwijt, en 1 op de 10 heeft problemen om een erectie te krijgen of te houden.

Er wordt in de media veel over seks gepraat en er wordt veel getoond. Ook heel wat taboes zijn de laatste tientallen jaren doorbroken. Maar onder elkaar zijn partners nog altijd niet zo open over seks.

Seks wordt beter als je erover praat. Maar veel koppels kunnen dat niet of doen dat niet. Seks wordt en blijft dikwijls beperkt tot de coïtus. Heel wat vrouwen kennen hun eigen geslachtsorganen niet. Bij mannen ligt dat anders: het kennen van hun geslacht ligt veel eenvoudiger: het is voor hen altijd toonbaar en zichtbaar.

98% van de jongens heeft zich op zijn 18 al eens gemasturbeerd tegen slechts 66% van de meisjes. Dat zegt op zich al een en ander. En geeft een groot verschil aan tussen mannen en vrouwen.

Voor vrouwen blijft het dikwijls nog heel confronterend als hun partner zich masturbeert, of porno kijkt, of via het internet filmpjes bekijkt. Ze nemen dat persoonlijk op, en gaan denken dat ze zelf onaantrekkelijk zijn. Dat dit voor veel vrouwen heel confronterend is, is geenszins nodig.

Partners gaan er ook vanuit dat ze weten wat hun partner wil, zonder erover te praten. of men maakt problemen waar er geen zijn bvb over de frequentie van het vrijen, over al dan niet klaarkomen, terwijl ze daarover in essentie tevreden zijn, en er dus géén punt hoeven van te maken.

Als je moet wachten tot je allebei zin hebt, kan je wachten tot in het hiernamaals. De 15 minutenregel.

Als je partner seks wil, en je hebt géén zin, moet je niet direct neen zeggen. Geef het een kans! Vooral voor vrouwen is het belangrijk om een zekere bereidheid tot seks te hebben. Eénmaal aan het vrijen komt de zin dikwijls vanzelf. Geef jezelf dus tijd om zin te krijgen, op die manier creëer je een soort van vooropwinding. En als je dan de 15 minutenregel hanteert, m.a.w. je gunt je partner een kwartiertje de tijd om je zin te laten krijgen, dan zal je merken dat je meestal wel zin krijgt.

Bron:

Humo 31/07/2007
De Standaard 19/04/2007
Tijdschrijft voor seksuologie 2008

Kostprijs en een afspraak maken.

  • Individuele therapie wordt berekend aan
    • € 75, - voor een sessie van 55 minuten
    • € 110, - voor een sessie van 1 uur en 25 minuten
  • Ik geef op het ogenblik géén relatietherapie.
  • Voor afspraken op verplaatsing wordt 1 € per kilometer aangerekend om het verbruik en de verplaatsingstijd te vergoeden. 

De gesprekken hebben enkel overdag plaats. Waar ? Park op den Berg, Kloosterstraat 9, bus 6, 1 ste verdieping, 2220 Heist-op-den-Berg. Ons appartement bevindt zich in Blok A, hoogste blok in dit complex.

Wegbeschrijving.

Voor een afspraak bel op 0473 99 51 80 en vraag naar Luc Duprez.