Home > Seksualiteit > We zijn vaak lui op seksueel vlak pointer Je bent hier

Samen slim met hoger relatie-IQ

We kunnen ons relatie-IQ trainen. We leren als koppel uit onze ervaringen, en in een relatie kan je veel van elkaar leren. Partners zijn dikwijls elkaars beste critici.

De meeste koppels werken te weinig aan hun relatie. Verliefdheid maakt lui, in het begin gaat alles vanzelf, maar eenmaal de verliefdheid over, worden partners dikwijls eerder huisgenoten dan partners.

Je hoeft ook niet altijd te zeuren als je je tekort gedaan voelt, of als je partner ergens geen zin in heeft. Laat het dan even rusten. Anders gaat de partner zich onder druk gezet voelen, en neemt die misschien nog meer afstand. Begin altijd eerst bij jezelf, steek je hand in eigen boezem.

Er wordt vaak ook ruzie gemaakt over futiliteiten. Als je je partner slordig vindt, kan je misschien eerst eens nagaan of je zelf niet te perfectionistisch bent. Of als de ander zich onzeker voelt, moet je je daar niet aan ergeren, misschien ben jij zelf wel te zeker van je stuk.

Gezond ruziën moet kunnen, het help ons stil te staan bij de belevingswereld van de ander en die van onszelf.

Seksueel slimmer

We zijn vaal lui op seksueel vlak. Tijdens de verliefdheid ging dat vanzelf, spontaan. Dat vrijen spontaan moet gebeuren is een mythe.

Vrouwen lezen vaak meer over relaties, en weten daar dan meer van. Ze leren daar ook van bij. Vrouwen trekken dikwijls de kar als het gaat over communicatie. Ze nemen vaak het initiatief om de relatie en de communicatie te verbeteren. Ook mannen hebben sterke punten, ze zijn meestal niet zo lang over gevoelens bezig, zeggen meer waar het voor hen op staat.

Bron: Pascal, Het blad van de actieve 50-plusser, maart 2008

Kostprijs en een afspraak maken.

  • Individuele therapie wordt berekend aan
    • € 75, - voor een sessie van 55 minuten
    • € 110, - voor een sessie van 1 uur en 25 minuten
  • Ik geef op het ogenblik géén relatietherapie.
  • Voor afspraken op verplaatsing wordt 1 € per kilometer aangerekend om het verbruik en de verplaatsingstijd te vergoeden. 

De gesprekken hebben enkel overdag plaats. Waar ? Park op den Berg, Kloosterstraat 9, bus 6, 1 ste verdieping, 2220 Heist-op-den-Berg. Ons appartement bevindt zich in Blok A, hoogste blok in dit complex.

Wegbeschrijving.

Voor een afspraak bel op 0473 99 51 80 en vraag naar Luc Duprez.