Home > Seksualiteit > Je orgasme verbeteren pointer Je bent hier

Je orgasme verbeteren dank zij de Kegeloefeningen

Het gaat om een reeks oefeningen die de bekkenbodemspier trainen, genoemd naar Arnold Kegel, de gynaecoloog die ze heeft uitgevonden. De kegeloefeningen worden immers voor vrouwen sterk aangeraden bij zwangerschappen en ook voor daarna.
De bekkenbodemspier is de spier die men voelt als men tijdens het urineren de plas ophoudt. De man kan met deze spier de penis tijdens een erectie op en neer bewegen.

Als man kan je de kegeloefeningen zien als een soort push-ups voor je penis.

Op deze pagina vind je enkele afbeeldingen van de pubococcygeus of pc_spier bij zowel mannen als vrouwen.

kegel oef voor mannen

Er zijn drie soorten oefeningen.

 1. De bekkenbodemspier gedurende twee tot tien seconden ritmisch opspannen en daarna weer ontspannen. Je kan dat liggend doen, rechtstaand, zittend, terwijl je bezig met andere activiteiten zoals op de bus wachten, lezen, werken, ... het is bovendien een leuke bezigheid.
 2. De spier naar beneden drukken, op dezelfde manier als men zich ontlast. Op deze manier gaat de bekkenbodemspier zich ontspannen.
 3. De spier zo snel mogelijk spannen en daarna onmiddellijk weer ontspannen.

Een set bestaat uit tien herhalingen van elk van de drie oefeningen. Er moeten vijf sets per dag worden uitgevoerd. Na een paar weken wordt de hoeveelheid opgedreven tot 30 herhalingen per set.

pc_muscle_vrouwOverdrijf het aantal herhalingen echter niet. Je kan die geleidelijk aan opbouwen. Zorg voor volledige ontspanning tijdens de samentrekkingen. Richt je aandacht op wat je voelt, het kan je natuurlijk erotische gevoelens opleveren.

Je kan verder de oefeningen combineren met het rustig in- en uitademen. Probeer om 6 maal in en uit te ademen per minuut. Doe dit gedurende 5 minuten, driemaal per dag.

Adem in terwijl u de spier spant - blijf verder ontspannen- en neem het gevoel vanuit uw geslachtsdelen op in uw lichaam.
Adem uit, duw naar beneden (oefen enige druk uit) en ontspan al uw spieren voordat u de oefening herhaalt.

Het duurt ruim 2 maanden om de pc-spier te trainen en te versterken -het resultaat dat u bemerkt tijdens het liefdesspel zal u inspireren om door te gaan met de oefeningen.

Wat zijn de effecten van zo'n oefeningen?

 1. Bij de man kunnen de Kegeloefeningen de kracht van de ejaculatie versterken en het aantal samentrekkingen verhogen. pc_spier_manDe getrainde bekkenbodemspier kan ook gebruikt worden om een zaadlozing in kracht te verminderen, zodat 10 tot 20 minuten later een nieuw orgasme kan volgen.
 2. Bij de vrouw kan men met de Kegeloefeningen het orgasme beïnvloeden. Onderzoekers aan de Universiteit van New York onderzochten met een speciaal apparaat de sterkte van de spierpulsen in de vagina's van 30 vrouwen. De metingen wezen uit dat de vrouwen uit de studiegroep die de Kegeloefeningen deden, sterkere spierpulsen hadden en sneller seksueel opgewonden raakten dan andere vrouwen.
Bron: samenstelling Mandala vzw

Kostprijs en een afspraak maken.

 • Individuele therapie wordt berekend aan
  • € 75, - voor een sessie van 55 minuten
  • € 110, - voor een sessie van 1 uur en 25 minuten
 • Ik geef op het ogenblik géén relatietherapie.
 • Voor afspraken op verplaatsing wordt 1 € per kilometer aangerekend om het verbruik en de verplaatsingstijd te vergoeden. 

De gesprekken hebben enkel overdag plaats. Waar ? Park op den Berg, Kloosterstraat 9, bus 6, 1 ste verdieping, 2220 Heist-op-den-Berg. Ons appartement bevindt zich in Blok A, hoogste blok in dit complex.

Wegbeschrijving.

Voor een afspraak bel op 0473 99 51 80 en vraag naar Luc Duprez.