Home > Man versus Vrouw > Knuffelen goed voor vrouwen maar niet voor mannen pointer Je bent hier

Knuffelen goed voor vrouwen – niet voor mannen

Een knuffel is, net als andere vormen van teder fysiek contact, goed voor de gezondheid van de vrouw. Bij mannen ligt dat anders, want zij voelen zich fysiek beter wanneer hun partner lieve dingen zegt, eerder dan doet.
Een onderzoek uitgevoerd door wetenschappers van de Zwitserse universiteit van Zürich en de Amerikaanse Emory-universiteit volgden 67 vrouwen tussen de 20 en 37, die al minstens 12 maanden samenwoonden met een mannelijke partner en onderwierpen hen in een laboratorium aan stressproeven. Het doel was nagaan in hoeverre het gedrag van de partners tegenover elkaar de manier beïnvloeden waarop het lichaam met stres omgaat.
Eén deel van de groep hield, vlak voor zo’n stresstest, een goede babbel met de partner, een andere groep kreeg een schouder- en nekmassage en de derde groep kreeg helemaal géén vorm van partnerhulp

Resultaat

Positief fysiek contact verminderde de speelselvrije corsisol-respons op psychologische stress aanzienlijk. M.a.w. zo’n massage verhoogde de fysieke weerstand tegen stress. Ook de hartslag van de vrouwen werd erdoor vertraagd. Na een gesprek met de partner, hoe goed en ondersteunend ook, bleek de stressbestendigheid niet te zijn toegenomen.
Dit is een belangrijke conclusie die ter harte kan genomen worden door therapeuten die vrouwen met relatieproblemen begeleiden. Bij mannen, bleek uit hetzelfde onderzoek, was de reactie juist andersom. Zij bouwden juist weerstand op tegen stress nadat hun partner zo’n 10 minuten op hen had ingepraat.

 

 

 

 

 

 

Bron: Het Laatste Nieuws 03/06/2007

Kostprijs en een afspraak maken.

  • Individuele therapie wordt berekend aan
    • € 75, - voor een sessie van 55 minuten
    • € 110, - voor een sessie van 1 uur en 25 minuten
  • Ik geef op het ogenblik géén relatietherapie.
  • Voor afspraken op verplaatsing wordt 1 € per kilometer aangerekend om het verbruik en de verplaatsingstijd te vergoeden. 

De gesprekken hebben enkel overdag plaats. Waar ? Park op den Berg, Kloosterstraat 9, bus 6, 1 ste verdieping, 2220 Heist-op-den-Berg. Ons appartement bevindt zich in Blok A, hoogste blok in dit complex.

Wegbeschrijving.

Voor een afspraak bel op 0473 99 51 80 en vraag naar Luc Duprez.