Home > Man versus Vrouw > Waarom vragen vrouwen minder hoge lonen dan mannen ? pointer Je bent hier

Waarom vragen vrouwen minder hoge lonen dan mannen ?

Dat vrouwen gemiddeld minder verdienen dan mannen heeft te maken met een aantal maatschappelijke, en culturele factoren. Maar er is meer !!!
Uit de studie van biedsituaties blijkt dat vrouwen meer risicogevoelig zijn dan mannen. Onderzoek wijst echter uit dat deze gender gap verdwijnt gedurende bepaalde periodes van de maand.
Tijdens de menstruatie, wanneer het niveau van oestrogenen het laagste is, bieden vrouwen niet verschillend van mannen. Het verschil in gender wordt gemaakt door het gedrag van vrouwen in andere fasen van de menstruatiecyclus. Fasen die geassocieerd worden met hogere niveaus van sekshormonen (zoals oestrogeen en progesteron).
De resultaten van deze studie toonden aan dat vrouwen de neiging hebben om veiligere keuzes te maken dan mannen (vrouwen nemen dus minder risico’s). Ook wanneer dit werd gecorrigeerd in functie van opleiding, en dgl.
De pure neo klassieke inzichten in economisch gedrag zijn dus niet zo rationeel. De economische keuzes die mensen maken zijn duidelijk beïnvloed door factoren zoals de menstruatiecyclus. Vrouwen bieden dus minder in de menstruatiecycli waarin de niveaus van sekshormonen hoger zijn, het gevolg is dat ze minder verdienen dan mannen.
De menstruatiecyclus beïnvloedt dus de economische financiële besluitvorming in een systematische manier, en dit heeft een aantal belangrijke praktische implicaties: vrouwen kunnen dus beter hun menstruatiecyclus in acht nemen wanneer ze zich engageren in competitieve economische activiteiten. Het komt erop neer te beseffen dat je als vrouw de neiging hebt om minder risico’s te nemen in bepaalde periodes van je cyclus. Als je dus, als vrouw, in een competitieve situatie zit, zoals in (loon)onderhandelingen, is het waarschijnlijk wijzer om dit te doen gedurende of vlak na de menstruatie.
De conclusie is dus dat biologie één van de vele factoren is die iemands tolerantie voor het nemen van risico’s en het nemen van solide economische beslissingen beïnvloeden. Biologie is op zijn minst even belangrijk als opleiding, ervaring, persoonlijkheid en cultuur.Bron: University of Michigan

Kostprijs en een afspraak maken.

  • Individuele therapie wordt berekend aan
    • € 75, - voor een sessie van 55 minuten
    • € 110, - voor een sessie van 1 uur en 25 minuten
  • Ik geef op het ogenblik géén relatietherapie.
  • Voor afspraken op verplaatsing wordt 1 € per kilometer aangerekend om het verbruik en de verplaatsingstijd te vergoeden. 

De gesprekken hebben enkel overdag plaats. Waar ? Park op den Berg, Kloosterstraat 9, bus 6, 1 ste verdieping, 2220 Heist-op-den-Berg. Ons appartement bevindt zich in Blok A, hoogste blok in dit complex.

Wegbeschrijving.

Voor een afspraak bel op 0473 99 51 80 en vraag naar Luc Duprez.