Home > Man versus Vrouw > Wat zijn de belangrijkste oorzaken rond echtscheiding ? pointer Je bent hier

Luiheid als oorzaak tot echtscheiding

Sommigen denken dat een huwelijk kan slagen zonder er aan te werken, ze denken dat een hwuelijk wel zal lukken met een beperkte inzet van de echtgenoten.

Gebrek aan communivatievaardigheden als oorzaak tot echtscheiding.

Mensen weten soms gewoon niet hoe ze moeten communiceren. Ze weten niet wat 'luisteren naar elkaar' juist betekent. De meest belangrijke gesprekken die mensen hebben is net met hun partner, maar tegelijk doen ze weinig moeite in het uitdrukken van hun gevoelens naar elkaar toe. Koppels vermijden ook gesprekken uit angst dat ze elkaar pijn zouden doen. Als je niet wil praten, kan je huwelijksproblemen niet oplossen. De gemakkelijkste manier om vertrouwen om te bouwen is via een open en eerlijke communicatie.

Hoge verwachtingen als oorzaak van echtscheiding.

We maken een heleboel veronderstellingen als het gaat over het huwelijk. Maar die verwachtingen zijn vaak allesbehalve realistisch. Veel van die verwachtingen worden ook niet gecommuniceerd voor het huwelijk, met alle gevolgen vandien.

Besluit

Echtscheiding heeft op zich niet zoveel te maken met ontrouw of ongelukkig zijn. Echtscheiding kan vermeden worden als echtgenoten bereid zijn eraan te werken, bereid zijn om beter te leren communiceren, en hun verwachtingen realistisch bij te stellen. Huwelijken mo.et je ook voeding geven, net als aan planten, anders groei je uit elkaar

Bron: Mandala vzw

Kostprijs en een afspraak maken.

  • Individuele therapie wordt berekend aan
    • € 75, - voor een sessie van 55 minuten
    • € 110, - voor een sessie van 1 uur en 25 minuten
  • Ik geef op het ogenblik géén relatietherapie.
  • Voor afspraken op verplaatsing wordt 1 € per kilometer aangerekend om het verbruik en de verplaatsingstijd te vergoeden. 

De gesprekken hebben enkel overdag plaats. Waar ? Park op den Berg, Kloosterstraat 9, bus 6, 1 ste verdieping, 2220 Heist-op-den-Berg. Ons appartement bevindt zich in Blok A, hoogste blok in dit complex.

Wegbeschrijving.

Voor een afspraak bel op 0473 99 51 80 en vraag naar Luc Duprez.