Home > Kinderen > Negatieve emoties tijdens zwangerschap pointer Je bent hier

Negatieve emoties tijdens zwangerschap beïnvloeden ontwikkeling tot in adolescentie

De mate van angst die een moeder ervaart tijdens haar zwangerschap, beïnvloedt de manier waarop haar kinderen informatie verwerken.

Negatieve emoties die de moeder ervaart tijdens de zwangerschap kunnen subtiele afwijkingen veroorzalen in de hersenontwikkeling van de foetus. Die effecten kunnen van lange duur zijn en verdwijnen niet naarmate het kind ouder wordt. Wetenschappers veronderstellen dat de gemeten functies gestuurd worden vanuit een hersenzone die zich tot ongeveer het 25ste levensjaar ontwikkelt. Een nog nader te onderzoeken hypothese stelt dat de kinderen van angstige moeders hun achterstand goedmaken zodra de hersenzone, waarvan sprake, volledig ontwikkeld is.

Het verband tussen angst tijdens de zwangerschap en de ontwikkeling van het kind leidt niet tot ernstige aandoeningen, maar toch kan er best rekening worden gehouden met de bevindingen. Men zou kunnen bv een te hoge werkdruk bij zwangere vrouwen kunnen vermijden, want dat kan al leiden tot angst ens tress en zo he tkind mogelijks levenslang nadelig beïnvloeden.

Er zal verder nog moeten onderzocht worden of het verminderen van werkdruk tijdens de zwangerschap, en het verbeteren van de steun die een zwangere vrouw vanuit haar omgeving ondervindt, alsook relaxatieoefeningen, de gevonden effecten kunnen verminderen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bron: Campuskrant 14 mei 2008

Kostprijs en een afspraak maken.

  • Individuele therapie wordt berekend aan
    • € 75, - voor een sessie van 55 minuten
    • € 110, - voor een sessie van 1 uur en 25 minuten
  • Ik geef op het ogenblik géén relatietherapie.
  • Voor afspraken op verplaatsing wordt 1 € per kilometer aangerekend om het verbruik en de verplaatsingstijd te vergoeden. 

De gesprekken hebben enkel overdag plaats. Waar ? Park op den Berg, Kloosterstraat 9, bus 6, 1 ste verdieping, 2220 Heist-op-den-Berg. Ons appartement bevindt zich in Blok A, hoogste blok in dit complex.

Wegbeschrijving.

Voor een afspraak bel op 0473 99 51 80 en vraag naar Luc Duprez.