Home > Kinderen > Zorgende mannen pointer Je bent hier

Ik voel me als vader nu minder bekeken aan de schoolpoort dan vroeger.

Als we het rolmodel willen doorbreken om werk te maken van meer zorgende vaders en mannen in zorgberoepen, dan moeten we daar van jongs af aan mee beginnen.

vaders aan de schoolpoortStapje voor stapje veranderen er dingen. Zo zie je meer en meer de 'zorgende opa' die kleinkinderen van school haalt, ook voelt die zich daar niet langer onwennig bij.

Veel meer jonge opa's zorgen vandaag voor hun kleinkinderen en voelen zich daar goed bij. Je ziet de bruggepensioneerde opa vol enthousiasme mét de buggy de peuter oppikken en dat is een nieuw gegeven. Ook voelen ze zich minder onwennig omdat ze niet meer zo bekeken worden door d emoeders voor wie het altijd heel normaal was om daar aan de schoolpoort te staan.

Het is belangrijk er voor te ijveren dat vaders inzien hoe belangrijk hun nabijheid en betrokkenheid - bv ook dankzij de nieuwe communicatiemiddelen - is voor de ontwikkeling van hun zonen en dochters, dan zijn we op goede weg

Bovenstaande tekst komt uit een interview met Walter Buts die samen met Steve Van Roy een website beheert over mannen. Ze stellen hun site als volgt voor: "wars van alle verhalen over de nieuwe man krijgt u hier informatie over thema's die mannen bezighouden. En over wat in de samenleving over mannen gezegd en geschreven wordt.We leggen links met gelijkaardige initiatieven in binnen- en buitenland. We verzamelen literatuur en persartikels. We citeren uit onderzoek, en we geven een overzicht van allerlei cursussen en workshops voor hedendaagse mannen."

Bron: de bond 30 mei 2008

Kostprijs en een afspraak maken.

  • Individuele therapie wordt berekend aan
    • € 75, - voor een sessie van 55 minuten
    • € 110, - voor een sessie van 1 uur en 25 minuten
  • Ik geef op het ogenblik géén relatietherapie.
  • Voor afspraken op verplaatsing wordt 1 € per kilometer aangerekend om het verbruik en de verplaatsingstijd te vergoeden. 

De gesprekken hebben enkel overdag plaats. Waar ? Park op den Berg, Kloosterstraat 9, bus 6, 1 ste verdieping, 2220 Heist-op-den-Berg. Ons appartement bevindt zich in Blok A, hoogste blok in dit complex.

Wegbeschrijving.

Voor een afspraak bel op 0473 99 51 80 en vraag naar Luc Duprez.