Home> Relatietherapie > Je relatie coachen pointer Je bent hier

Je relatie coachen

Koppels hebben een druk leven, beiden gaan dikwijls uit werken, zitten soms jarenlang midden verbouwingen, willen samen de kinderen opvoeden, een sociaal en familieleven onderhouden, reizen, ... En ze willen ook elkaars beste vrienden zijn. Met al die drukte, is er geregeld een gebrek aan communicatie. En dit alles binnen een context van een maatschappij, met zéér veel mogelijkheden, veranderingen en uitdagingen.

Koppels durven nu vlugger hulp zoeken dan vroeger. Vroeger zocht men dikwijls pas hulp als de relatie reeds op springen stond. Sommigen blijven toch nog jaren twijfelen, en durven de stap niet zetten.

Aan de ene kant zijn mannen en vrouwen dichter naar elkaar toegegroeid: vrouwen werken nu meer buitenshuis, en de mannen nemen meer huishoudelijke en opvoedkundige taken waar. Maar de belangrijkste relatieproblemen zijn daarom nog niet veranderd. Het gaat nog steeds om voldoende aandacht en bevestiging krijgen, om geborgenheid en veiligheid, om het elkaar wederzijds kunnen bevestigen.

Koppels die al jaren samen zijn, groeien soms door omstandigheden uit elkaar.

Enkel gesprekken met een relatietherapeut kunnen dan helpen. Je kan dan beide rustiger gaan bekijken wat er in de loop van jullie relatie veranderd is. Wat de aspiraties zijn van beide personen, wat de zelfrealisatieplannen zijn van beide. En in welke mate die plannen in een gezamenlijke relatie te realiseren zijn. In een relatietherapie kan je eigen prioriteiten eens op een rijtje zetten. Er zijn immers veel mogelijkheden in onze maatschappij, veel veranderingen ook. En waar sta ik nu, en waar staat mijn partner.

Het is best mogelijk dat één van de twee twijfelt aan de relatie, en de andere niet. Er kunnen ook thema's zijn waar je beide nog volledig achterstaat, zoals bvb de opvoeding van je kinderen.

Bron: Mandala vwz

Kostprijs en een afspraak maken.

  • Individuele therapie wordt berekend aan
    • € 75, - voor een sessie van 55 minuten
    • € 110, - voor een sessie van 1 uur en 25 minuten
  • Ik geef op het ogenblik géén relatietherapie.
  • Voor afspraken op verplaatsing wordt 1 € per kilometer aangerekend om het verbruik en de verplaatsingstijd te vergoeden. 

De gesprekken hebben enkel overdag plaats. Waar ? Park op den Berg, Kloosterstraat 9, bus 6, 1 ste verdieping, 2220 Heist-op-den-Berg. Ons appartement bevindt zich in Blok A, hoogste blok in dit complex.

Wegbeschrijving.

Voor een afspraak bel op 0473 99 51 80 en vraag naar Luc Duprez.