Home > Methodieken > Hartcoherentie pointer Je bent hier

De variabiliteit van het hartritme is een duidelijke marker van de activiteit en het evenwicht van het autonoom zenuwstelsel.

De hartcoherentie is een specifieke staat van de harstslagvariantie. Deze toestand wordt afgeleid of geïnduceerd in functie van de situatie waarin je zit, die toestand is onstabiel en vrijwillig. je kan het vergelijken met autorijden. Als je van Lier naar Brussel rijdt, rijdt je niet altijd even snel, maar in functie van het verkeer. Op dezelfde manier varieert je hartslagvariantie in functie van de omstandigheden.

Ons hart en onze longen maken samen met andere organen deel uit van het autonoom zennuwstelsel. Al deze organen zijn ongewild met elkaar verbonden en onderling afhankelijk.

Je kan je hart en de andere organen niet rechtstreeks met je wil besturen. Met één uitzondering: de longen kan je besturen via je ademhaling. Vermits de hartslagfrequentie synchroniseert met een regelmatige ademhaling, kan je via je ademhaling je hartslagfrequentie beïnvloeden.

hartslagvariantie

Je kan deze methode gebruiken voor persoonlijke ontwikkeling en als stresshanteringsmethode. Daarnaast kan deze methode geïntegreerd worden bij therapie.

Je hartslag variantie in rust is immers een realistische spiegel van jouw welbevinden. Een lage hartvariantie (en sneller ademen) is verbonden met zorg en negatieve gevoelens, en met stress. Een hoge hartslag variantie helpt mensen om gemakkelijker van stress te herstellen, en stimuleren hun positieve gevoelens. Met een hogere hartslagvariantie zal je je ook beter kunnen focussen, beter concentreren, en helderder denken. Op zijn beurt zal dat je persoonlijke en sociale relaties verbeteren.

Bron:

Opleiding Hartcoherentie, deel 1, Dr. David O'Hare, Integrativa, 4 april 2011.

Uw brein als medicijn, Dr. David Servan-Schreiber, Lifetime, 2006, 285p.

Kostprijs en een afspraak maken.

  • Individuele therapie wordt berekend aan
    • € 75, - voor een sessie van 55 minuten
    • € 110, - voor een sessie van 1 uur en 25 minuten
  • Ik geef op het ogenblik géén relatietherapie.
  • Voor afspraken op verplaatsing wordt 1 € per kilometer aangerekend om het verbruik en de verplaatsingstijd te vergoeden. 

De gesprekken hebben enkel overdag plaats. Waar ? Park op den Berg, Kloosterstraat 9, bus 6, 1 ste verdieping, 2220 Heist-op-den-Berg. Ons appartement bevindt zich in Blok A, hoogste blok in dit complex.

Wegbeschrijving.

Voor een afspraak bel op 0473 99 51 80 en vraag naar Luc Duprez.