Home > ACT > Je relatieleven pointer Je bent hier

ACT en je relatieleven

ACT is de afkorting van Acceptance and Commitment Therapie.

Deze therapie is gebaseerd op een revolutionaire nieuwe ontwikkeling in de menselijke psychologie. En kan tevens een goede en effectieve leidraad zijn voor je relatieleven.

Wanneer kan het volgen van deze kortdurende therapie zinvol voor je zijn?

 • je relatie loopt goed, en je wil ze nog verrijken
 • je relatie loopt slecht, en je wil die herstellen
 • je bent nu niet in een relatie, en je wil leren wat er in de vorige relatie fout liep, om je zo beter voor te bereiden op je volgende relatie

Mythes rond het leven in relatie

 1. De meest bekende mythe is die van de volmaakte partner ! Sommige wachten daarzelfs heel hun leven op. Je kan natuurlijk ook in Sint Niklaas geloven .... "Moest mijn partner op dit en dat vlak anders zijn, dan waren er géén of weinig problemen." Je partner vindt dat van jouw ook natuurlijk! Vastzitten in dergelijke gedachten kost heel energie, en het verandert niets in de goede zin, integendeel.
 2. Sommigen geloven dat een partner jouw 'volledig' zal maken. Dat wil dan zeggen dat je van jezelf denkt dat je niet volledig bent ... Maar met of zonder partner: je kan je gewoon compleet voelen onafhankelijk van iemand anders.
 3. Liefde moet toch spontaan en vanzelf gaan. Hoe kan dat nu? Twee mensen, twee verschillende visies, twee verschillende verledens, twee verschillende sets gevoelens, gedachten en gewaarwordingen, enz ... Dat kan dus niet gemakkellijk en vanzelf gaan! Hoe meer verschillen hoe moeilijker. Zolang je verwacht dat je partner de dingen op dezelfde manier zal bekijken als jij, kan je moeilijkheden verwachten. Acceptatie vormt een rode draad in goedlopende relatie !!
 4. Onze liefde is voor eeuwig. In het begin ja ! Sommigen stoppen hun relatie als ze de 'vlinders van het begin' niet meer voelen, terwijl de relatie dan pas echt kan beginnen. Het gevoel van liefde, de vlinders, die kan je niet controleren, die zijn er of die zijn er niet. De liefde zelf als activiteit kan je wel bedrijven, hoe je je ook voelt. ACT zegt hier: stop het controleren van hoe je je voelt, en in de plaats ervan beheers wat je doet.
Bron: ACT with love, Russ Harris, MD, New Harbinger Publications, 2009, 224p

Kostprijs en een afspraak maken.

 • Individuele therapie wordt berekend aan
  • € 75, - voor een sessie van 55 minuten
  • € 110, - voor een sessie van 1 uur en 25 minuten
 • Ik geef op het ogenblik géén relatietherapie.
 • Voor afspraken op verplaatsing wordt 1 € per kilometer aangerekend om het verbruik en de verplaatsingstijd te vergoeden. 

De gesprekken hebben enkel overdag plaats. Waar ? Park op den Berg, Kloosterstraat 9, bus 6, 1 ste verdieping, 2220 Heist-op-den-Berg. Ons appartement bevindt zich in Blok A, hoogste blok in dit complex.

Wegbeschrijving.

Voor een afspraak bel op 0473 99 51 80 en vraag naar Luc Duprez.