Home > Individuele therapie > Vanwaar komt depressie ? pointer Je bent hier

Vanwaar komt depressie ?

Meer en meer mensen krijgen wel eens te maken met een depressie, licht of zwaarder. En wat opvalt is dat als je het eenmaal hebt ervaren, dat de kans op terugval groter is.

Een reden te meer om zelf deskundig te worden van je eigen depressieve reacties of eer zelfs preventief mee om te gaan. Soms zegt men dat iedereen het kan overkomen. En dat is natuurlijk zo, maar tegelijk geven die uitspraken mij een gevoel van dat je er machteloos zou tegenover staan. Dergelijke goed bedoelde uitspraken creëren m.i. ook een vorm van passiviteit.

Net zoals je preventief heel wat aan je fysieke gezondheid kan doen, kan je dat ook met je psychische gezondheid, alhoewel die twee natuurlijk ook één geheel vormen.

Hou zicht op je eigen contextuele veranderingen!

De wereld rondom verandert voortdurend, de technologie evolueert razend snel. Die veranderingen lopen soms sneller dan dat we ze psychologisch kunnen volgen. En hier in het Westen sta je er ook vaker alleen voor. We leven in kleine gezinnen, of alleen, echtscheiding komt vaker en vaker voor, enz. Tegelijk worden er veel eisen gesteld, vanuit het werk, gezinsleven, relatieleven, sociale relaties, hobbies, enz. En dan hebben we het nog niet over allerlei tegenslagen zoals je werk verliezen, ziekte, ongevallen, sterfgevallen, enz. Ook positieve of neutrale gebeurtenissen kunnen stressvol zijn, zoals huwelijk, geboorte, een relatie starten, promoveren, op pensioen gaan, verhuizen, ...

Het is daarom belangrijk zicht te houden op veranderingen die zich het laatste half jaar in je leven hebben voorgedaan.

Bron: Bronnen

Kostprijs en een afspraak maken.

  • Individuele therapie wordt berekend aan
    • € 75, - voor een sessie van 55 minuten
    • € 110, - voor een sessie van 1 uur en 25 minuten
  • Ik geef op het ogenblik géén relatietherapie.
  • Voor afspraken op verplaatsing wordt 1 € per kilometer aangerekend om het verbruik en de verplaatsingstijd te vergoeden. 

De gesprekken hebben enkel overdag plaats. Waar ? Park op den Berg, Kloosterstraat 9, bus 6, 1 ste verdieping, 2220 Heist-op-den-Berg. Ons appartement bevindt zich in Blok A, hoogste blok in dit complex.

Wegbeschrijving.

Voor een afspraak bel op 0473 99 51 80 en vraag naar Luc Duprez.