Home > Traumaverwerking > Corona en online therapie pointer Je bent hier

Wat doe je als je je niet meer mag verplaatsen zoals in de Coronacrisis in 2020. 

In crisissen zoals de Coronacrisis vallen andere problemen immers niet weg. Psychische problemen rond traumaverwerking kunnen zelfs nog erger worden. Sommige mensen die al een psychische behandeling volgden hebben vandaag een nog grotere behoefte aan een gesprek met hun therapeut.

Omgekeerd voelen therapeuten zelf de noodzaak om hun cliënten op te volgen en met hen in verbinding te staan.

De overheid raadt persoonlijke contacten af, maar dat betekent niet dat cliënten er helemaal alleen voor komen te staan. Via veilig beeldbellen kunnen cliënten en therapeuten met elkaar blijven praten.

Het is voor sommigen even wennen, anderen voelen er zich vrij snel thuis in. Mandala vzw biedt nu ook online therapie aan.

Is online therapie geschikt voor de behandeling van trauma?

beeldbellen

Veel mensen die op deze manier hulp gezocht hebben, zeggen van wel. Anderen vinden het enkel geschikt voor een intake gesprek, en maken dan liever een face-to-face afspraak.

Soms (zoals bijvoorbeeld in een pandemie zoals covid-19) heb je echter géén keuze: ’t is beeldbellen of niets.

Online therapie is bovendien drempelverlagend, je hoeft géén verplaatsing te maken en je kan therapie volgen vanuit een plek naar jouw keuze of mogelijkheden. Probeer het, je hebt er niets bij te verliezen.

Hoe werkt online therapie?

Een therapie via videobellen kan even effectief en levensvatbaar zijn als een face-to-face therapie en wordt voor het grootste gedeelte op dezelfde manier ingevuld.

Voor traumabehandeling beschik ik, als psychotraumatoloog en hypnosedeskundige, over verschillende methodieken zoals de normale gesprekstherapie, EMDR, Brainspotting maar ook CRM, ACT, hypnose, enz. Dit kan dus allemaal ook via online therapie.

beeldbellen

Mandala vzw gebruikt Whereby als beeldbeltool. Voor de cliënt is dit gratis en zonder account. Het is gebruiksvriendelijk videobellen. Je hoeft er ook niets voor te downloaden. Je krijgt van mij een link, die je net voor de start van de therapiesessie in je browser plakt. De rest spreekt voor zich. Je gebruikt best een pc of laptop (Als het niet anders kan is het ook mogelijk op je smartphone).
Je betaalt per sessie.

Bron: Mandala vzw

Kostprijs en een afspraak maken.

  • Individuele therapie wordt berekend aan
    • € 50, - voor een sessie van 55 minuten
    • € 75, - voor een sessie van 1 uur en 25 minuten
  • Ik geef op het ogenblik géén relatietherapie.

De gesprekken hebben bij voorkeur overdag plaats Waar ? Kapellebaan 31, bus 6, 2de verdieping, 2590 Berlaar. Wegbeschrijving.

Voor een afspraak bel op 0473 99 51 80 en vraag naar Luc Duprez.